Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Zakaj vpis spletne strani v imenike?

Vpis v tuje in slovenske imenike - seznamVsaka spletna stran rabi prisotnost za doseganje željene publike. Prisotnost lahko dosežemo z promocijo spletne strani na dva načina – z denarjem ali brez :)
Se pravi, lahko oglašujete (ponavadi plačljive storitve) in si tako zagotovite pozornost ali pa se odpravite po orodja, ki so vam na voljo in se z njimi prebijate, ki vas stanejo samo vaš čas. Zanimajo nas predvsem slednja, konkretneje spletni imeniki.

Spletni imeniki

Spletni imeniki ali direktoriji (web directory) so posebene spletne strani, ki vsebujejo povezave na spletne strani in njih kategorizacijo. Imenik ne gre mešati z iskalniki, ki svoje delo opravljajo na povsem drugačen način. Za primer si lahko vzamemo včasih najbolj priljubljen slovenski spletni iskalnik Matkurja, ki pa je danes imenik.
Urejajo jih ljudje zato so tuji velikokrat označeni kot “human editable directory”. Označba vam s tem želi povedati, da za imenikom poteka administracija vsebine, ki jo uporabniki vnsesejo in ni prepuščena sistemu, ki bi tako lahko sprejel veliko nekvalitetne in nezaželjene vsebine. Zakaj bi torej vpisali spletno stran v imenik?

Brezplača promocija spletnega mesta

Kot je bilo v uvodu rečeno, zanimajo nas orodja, ki nam omogočajo prisotnost na spletu brezplačno. Vendar to ne pomeni, da so vsi imeniki brezplačni. Vsak ima svoj
način za uvrstitev vaše spletne strane strani, vendar je pri plačljivih velja naslednje – niso vredni centa. S tem ni mišljeno, da niso kvalitetni ali kaj v zaničevalnem smislu, samo poudarek, da za denar, ki ga odštejete dobite premalo, kar je mišljeno predvsem v smislu avtoritete strani. Edini plačljivi imenik na spletu, ki je mogoče vreden je Yahoo-jev – https://ecom.yahoo.com/dir/submit/intro/, ki vas olajša za $229 / vpis. Vsekakor ni poceni, vendar strani pridobi veliko avtoritete na drugih tujih iskalnikih. Vendar spet omenjeno, zanimajo nas brezplačni. Vpis v imenik spletnih strani tako vaši strani doda posebno “težo” v iskalnkih, posebej Google, če je le ta vpis izveden pravilno in kvalitetno.

Brezplačni imeniki (free submission): nudijo vam točno to kar potrebujete, pregled vpis in uvrstitev povsem brezplačno.

Izmenjava povezave (reciprocal linking): za pregled in uvrstitev morate na svojo spletno stran vsatviti povezavo, ki ponavadi kažen na imenik v katerega vpisujete.

Plačljivi (paid submission): za pregled in uvrstitev je potrebno odšteti nek določen znesek (ni vredno :)

Plačaj za mesto (bid for position): ime pove vse. Ponavadi je določena neka vsota, ki vas spravi na prvo mesto.

Vpis v tuje in slovenske imenike

Kam torej vpisati stran, ki nas ne bo stala centa? V tuje in domače imenike. Na mestu je seveda seznam, ki vam bo prikrajšal nekaj časa. Našteti so seveda samo brezplačni…pa veliko uspeha pri vpisovanju!

Seznam slovenskih

Avtomatičen vpis v spletne imenike – vpisovalec Sitepromo 2.0

Ne želite izgubljati vašega časa dragocenega časa z iskanjem in vpisovanjem vaše strani v spletne imenike? Potem je pametno uporabiti namensko orodje za avtomatičen vpis v spletne imenike. Omogoča vam vpis v več kot 300 svetovnih spletnih imenikov, kar je vsekakor zajetno število povezav na vašo spletno stran ;)

Preizkusite ga lahko brezplačno na: http://netron.si/sitepromo

Seznam tujih

Posted on 19.05.10 by admin, under internet.

One Comment to “Zakaj vpis spletne strani v imenike?”

[...] Kadar smo na novo postavili spletno stran ali pa želimo obstoječo promovirati in na ta način ustvariti dodaten promet na strani (povečati število obiskovalcev), so nam v veliko pomoč spletni imeniki. Poleg števila obiskovalcev, ki jih privabijo, pomagajo pri rangiranju v spletnih iskalnikih in s tem večkraten obisk pajkov na vaši strani. Več o imenikih boste izvedeli na povezavi : kako vpis spletne strani pomaga?. [...]

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :