Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Zakaj je prenova ali nadgradnja (posodobitev) spletne strani potrebna?

Pravijo, da so resnično dobre stvari brezčasne. Ko bi vsaj lahko to rekli za spletne strani. Od rojstva Web 2.0 spleta, ki je prinesel pametnejše aplikacije, naprednejše in prijaznejše uporabniške vmesnike, privlačnejše in minimalistično usmerjene podobe strani, in kar je za nas razvijalce najpomembneje – standardizacijo odprtokodnih tehnologij.
Trendom je potrebno slediti, saj nas v nasprotnem primeru povozi čas. Marsikatero podjejte se zaveda, da je napočil čas za prenovo, nadgradnjo / posodobitev ali izdelavo povsem nove strani. Poglejmo torej, kdaj in zakaj je takšnen ukrep nujen.

Za primer vzemimo preprosto predstavitveno spletno stran, ki je v službi promocije vaše dejavnosti. Takšnim stranem se še najbolj pozna “starost”. Dobra zasnovana spletna stran pomeni trajnejši izdelek. Razvijalci imajo skoraj vsako leto na voljo bolj sodobno verzijo svoje priljubljene programske opreme, ki močno pospešijo razvojni proces in dodatno pripomorejo k temu, še včeraj cool, danes ni več in. Kakovost slovenskega spleta, se (vsaj vizulano) dviga.

Izočnice zakaj bi vašo “zastarelo” spletno stran bilo treba nadgraditi

 • Interaktivnost
  Pri predstavitvi so nam v pomoč različne sodobne spletne tehnologije, ki omogočajo še bolj nazorno komunikacijo z obiskovalcem, in naredijo uporabniško izkušnjo bolj prijazno in privlačno.
 • Dostopnost
  Odzivnost ali hitrost spletne strani odigra zelo pomembno vlogo pri obiskovalcih vaše strani.
 • Privlačnejša podoba
  Nič bolj ne pokvari obiskovalcu vaše podobe kot zastarela podoba spletne strani.
 • Podkrepljena strategija
  Morda s svojim prvim nastopom niste dosegli željenih rezultatov. V drugo boste verjetno iz izkušenj točno vedeli v katero smer želite iti.
 • Urejevalnik vsebin
  Z urejevalnikom prevzamete kontrolo nad vašo spletno stranjo. Tako vas obiskovalci ne bodo zalotili z zastarelimi informacijami.
 • Vsak obisk vaše strani je pomemben
  Vaša predstavitev ustvarja vaš ugled. Prvi vtis je zelo pomemben, saj v 90% ne boste imeli ponovne možnosti.

Posted on 07.07.10 by admin, under splet.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :