Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Pohitritev zagona sistema Windows – 1.del

Kako pohitriti nalaganje sistema Windows? Se po nažigu računalnika lahko odpravite na kavo, med tem ko čakate da se vam sistem naloži? Vse prevečkrat se srečujem z računalniki, ki jim zagon sistema traja 2x ali celo 3x dlje od normalnega. Ni treba, da je temu tako. V naslednjih nekaj objavah vam predstavim nekaj nasvetov kako pohitriti zagon vašega sistema.

System Configuration: je majhen Windows programček, preko katerega lahko postorite zelo malo, vendar zna biti končen rezultat več kot zadovoljiv. S tem merim na zavihka “Startup – Zagon” in “Services – Servisi”. Program prikličete tako, da v “zagon” ali “run” vpišete msconfig. Do njega pa se lahko odpravite tudi peš, in sicer v Start->Administrative Tools (Administratorska Orodja) -> System Configuration (Sistemske Nastvitve)

Vse kar je potrebno storiti je da odkljukate servise in zagonske programčke za katere ste popolnoma prepričani, da jih ne rabite in da seveda veste čemu so tam. S tem zmanjšate število zagonskih programov, ki se ob zagonu sistema nalagajo in posledično vplivajo na hitrost.

Posted on 16.10.10 by admin, under ostalo, programi, računalništvo, tehnologije.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :