Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Optimizacija spletne strani – vpis v imenike

Video z nasveti za optimizacijo spletne strani - kako optimizirati stran z vpisom Nasveti so namenjeni vsem začetnikom, ki bi radi povečali obiskanost svojega spletnega mesta. Kadar se lotevate optimizacije vaše spletne strani, so vam na voljo brezplačni imeniki (direktoriji), kamor lahko oddate svojo povezavo. Prednost takšne povezave je, da je trajna, saj so imeniki na internetu prisotni po več let (nekateri že več kot 15 let). Pri optimizaciji strani je zelo pomembno, da vašo vsebino pravilno predstavite, saj jo bodo iskalniki tako lažje našli in večkrat obiskali.

Sestaljanje opisa

Ko se lotevate sestavljanja opisa vaše strani, je pomembno da si sestavite vsaj 3 različne opise, ki naj čimbolj informativni (izdelki, storitve, kontatni podatki, povezava na stran, email naslov, primerne kategorije).

Vpis spletne strani v imenik – brezplačna promocija! from Imenik spletnih strani.net on Vimeo

Video vam predstavi celoten postopek (izpolnitev obrazca) kako vpisati stran na enemu izmed imenikov, in si s tem zagotovite prisotnost v iskalnikih kakor tudi brezplačno promocijo in indeksacijo vaše vsebine (ki predstavlja vaše zadetke). Postopki vpis se med imeniki ne razlikujejo veliko, zato to postopek velja za slovenske kakor tuje. Več navodil kako prevladati v tujih najdete na osnove optimizacije in vpisa, ki pa je v angleškem jeziku in za začetnike (zaradi nekaterih pojmov) mogoče malce težje razumljivo.

Rezultati v iskalnikih

Zavedati se morate, da je čakalna doba za avtorizacijo v tujih imenikih zelo dolga, zato ne pričakujte, da se bodo rezultati, takoj pojavili v iskalniku. Poleg same čakalne dobe, delujejo tudi iskalniki po svojem urniku, kdaj bodo direktorij ponovno obiskali in pri tem našli tudi vašo povezavo. Potrpežljivost je tu seveda nujna, posebej kadar je bil vpis izveden v več hkrati.

Vpis v tuje spletne imenike

Svetujem vam da vaš vpis poenostavite z orodjem Sitepromo 2.0, ki omogoča avtomatičen vpis v več kot 300 svetovnih spletnih imenikov. Si predstavljate koliko časa bi vas stal ročen vpis v toliko imenikov?

Vpisovalec najdete na strani: spletni vpisovalec

Posted on 02.06.10 by admin, under splet.

One Comment to “Optimizacija spletne strani – vpis v imenike”

#1 Posted by FUNKY (19.10.11 at 20:03 )

To je pa res. Pri iskalnikih in imenikih poteka vse tako počasi. Že pri naših, kaj šele pri tujih. Nič se ne da prehiteti :)

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :