Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Operacijski sistem Windows Phone 7 – Microsoftov odgovor tekmecem

Windows Mobile 7 operacijski sistem Neizbežno se bliža izid (oktober 2010 je uradni datum izida) novega oprecijskega sistema Windwos Phone 7, ki zna iPhonu (Apple) in Androidu (Google) odškrtniti kar dobršen del tržnega deleža. Microsoft se dobro zaveda konkurence, zato se odreka koreninam starega Windows Mobile. To velja predvsem pri majhnosti ikon uporabniškega vmesnika, ki je tokrat opremljen z velikimi slikami (prilagojen upravljanju na dotik), ki malo spominjajo na zune HD.

Ker samo dober vmesnik ne bo prodajal telefona, se trudijo tudi z dodatnimi vsebinami. Telefon bo podpiral XNA (zbirko grafičnih in sistemskih knjižic), ki se trenutno uporablja za razvoj iger na PC in konzoli xbox 360. Za vsebine bo poskrbljeno s spletno tržnico imenovano Windows Phone Marketplace. Za brskanje po internetu bo poskrbel brskalnikom, ki bo temeljil na jedru prihajajočega Internet Explorer 9, ki pa bo (za razliko od iPhona) podpiral tehnologije kot so Flash in Silverlight. V razvoju pa imajo še novo različico mobilne pisarne imenovano Window Mobile 2010.

Na mobilnem področju bo torej še pestro, kajti iPhone bo zgleda dobil resnega tekmeca, kajti zadeva na videu zgleda zelo impresivno.

Predstavitev novega Windows Phone 7

Posted on 05.07.10 by admin, under tehnologije.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :