Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Oglasne pasice – velikosti spletnih oglasov – bannerji

oglasi na spletu - spletne pasice bannerji
Oglasne pasice ali spletno oglaševanje z oglasnimi pasicami – web banner-ji
sodi med eno izmed najstarejših in popularnejših oblik oglaševanja na spletu. Takšna oblika oglasa temelji na “vgradnji” oglasa v spletno stran. Delujejo na podobni način kot klasično oglaševanje, torej oglaševanja produktov in storitev. Vsebina oglasa skuša tekstovno in grafično privabiti pozornost obiskovalca in mu predstaviti nekaj razlogov zakaj bi izbral ta izdelek ali storitev. Prednost takšenga oglaševanja je, da lahko doseže točno določeno ciljno publiko okoli katere je sestavljena oglaševalska kampanija.

Oglasi temeljijo na slikah kot so JPG, GIF, PNG, Javascript-u in drugih multimedijskih objektih kot so Shockwave / Flash, Java. Oglasna pasica se namesti na mesta kamor naj bi se oko obiskovalca največkrat obrnilo, se pravi na čimbolj vidna in mesta na katera so obiskovalci spletne strani najbolj pozorni. Pasica z oglasom je prikazana ko se stran naloži v vaš brskalnik. S klikom na oglas pa vas naj bi napotila na spletno mesto oglaševalca. V večini primerov za prikazovanje oglasov skrbi centralni server, s primarno nalogo serviranja oglasov stranem na katere je bila vstavljena oglasna koda za serviranje oglasa. Večina je tudi sposobna serviranja oglasov glede na ključne besede, vaše pretekle nakupe, ipd.

Standardizirane velikosti pasic in izdelava oglasne pasice za internet
Zaradi možnosti zakupa in spletnih predlog (za lažjo vgradnjo) so tudi oglasne pasice morale dobiti standardne velikosti, ki tako točno določajo kolikšen oglasni prostor vam ponudnik oglaševanja trži. Standardne velikosti oglasnih pasic lahko najdete na tem naslovu: http://www.designerstoolbox.com/designresources/banners/ in se jih je pri izdelavi priporočljivo držati.

Uspešno oglaševanje na spletu s pasicami standardnih velikosti! :)

Posted on 22.09.10 by admin, under internet, računalništvo, splet.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :