Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Microsoft Office online – pregled spletne pisarne

Microsoft Office Online - pisarna na internetuDocs.com je ponudil spletno različico Microsoft-ove pisarne : Word, Excel in PowerPoint. Sistem je na voljo vsakomur ki ima Facebook račun. Namen je skupna raba dokumentov in sodelovanje s prijatelji in kolegi. Aplikacije so beta izdelke, zato verjetno ni treba posebej poudarjati, da jih ne uporabijo za kakšno pomembno delo ali, če boste to storili, je izdelava kopije vseh dokumentov, ki jih ustvarite nujna.

Aplikacije delaljo v večini brskalnikov IE8, Firefox 3.6, Opera in Chrome 10,5 4. Vendar pa obstajajo številne nedoslednosti in težav edinstveni za vsak brskalnik posebej.

Word

Word je najbolj izpopolnjen za uporabo vendar je še vedno manj zmogljivi od Windows WordPad. Standard oblikovanje in črkovanje možnosti so na voljo, čeprav tukaj ni črkovanja med tipkanjem.
Tabele, slike, MS sličice in hiperpovezave lahko dodajate, vendar ne pričakujte preveč možnosti, kar na primer pomeni, da ni mogoče dodati robov tabelam.
Kar sem našel najbolj bizarno je “Save” ikona. Spletne aplikacije poznajo splošno shranjevanje podatkov med tipkanjem, vendar, če želite shraniti, boste prejeli okno “Ali ste prepričani, da se želite prestaviti iz te strani od te strani”. Morda je manj zavajajoče za obstoječe uporabnike Word, vendar te ikone ne poznata Excel ali PowerPoint?

Excel

Excel je dokaj osnoven čeprav je kar najhitrejši med vsemi. Omogoča vanšanje različnih formatov podatkov, ni pa napredne funkcije, kot grafikoni. Prav tako imate zelo malo nadzora nad vrstami podatkov – na primer : ameriški formati za valute in datume.

PowerPoint

PowerPoint je še najmanj razvita aplikacija v pisarni. Diapozitive je mogoče dodati, odstraniti ali uredili, vendar objekti so omejeni. Ne morete spremeniti barvo ozadja, dodati vsebino blokov, ali preuredite polja.
Grafika je mogoče dodati z “Smart Art”. Dejansko je to pretvori hierarhični seznam besedilnih elementov v organigram, tabelo ali drug diagram.

Omenjen skupek programov je daleč od zrelosti za vsakdanjo uporabo, vendar paket bo napredoval o tem ni dvoma. Aplikacije so počasne in hroščaste ne glede nato kateri brskalnik uporabljate. Vendar bo čas pokazal pravo podobo Microsoftove strategije o selitvi svojih namiznih programskih paketov na splet. Do takrat imamo tu
Google Docs in Zoho.

Opisano beta različico lahko preizkusite na Docs.com

Posted on 28.05.10 by admin, under splet.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :