Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Kje in kako ustvariti (postaviti) blog – brezplačno

kako usvariti blog - brezplačnoVsi ki bi želeli svoje misli, ideje, novice ali kakšne druge informacije deliti s spletom lahko to danes storite lažje kot kdaj koli prej.  Splet je dobesedno preplavljen z brezplačnimi servisi, ki vam omogočajo postavitev svojega bloga. Blog ali slovensko – spletni dnevnik se izkaže kot za zelo močno informacijsko orodje, saj za razliko od spletne strani, ki nima spodobnega CMS sistema za urejanje vsebin omogoča prav to – hitro in enostavno objavo vsebin na splet.

Kako torej ustvariti brezplačen blog? Celotna zadeva steče nekako takole : registracija (samo 1x), prijava v blog in začetek ustvarjanja objav – zapiskov. Trije preprosti koraki, ki bi mogli upogumiti vsakogar, ki se z ustvarjanjem lastnega bloga še ni srečal. Pri vsakem ponudniku so seveda navodila, ki vas vodijo skozi proces ustvarjanja zato s tem nebi smeli imeti težav.

Na blogu ni pomembno za kakšno vsebino objave gre, vse dokler ne kršite pogojev uporabe, ki ste jih sprejeli pri ustvarjanju bloga. Tako je lahko blog bolj osebne narave ali pa povsem poslovo komercialno naravnan. Takšen blog vam je lahko v veliko pomoč pri promociji vaše poslovne dejavnosti. Omejujejo naj vas torej samo ideje (in splošni pogoji uporabe).

Kje lahko ustvarite in postavitev svoj blog?

Na spletu je kar nekaj strani, ki vam poleg ostalih storitev nudijo tudi kreiranje lastnega bloga, vendar se bomo osredotočili na servise, ki veljajo za zanesljive in sodijo med najbolj priljubljene:

  • Blogger.comhttps://www.blogger.com : široko uporabljen servis v lasti podjetja Google.
  • Weebly.comhttp://www.weebly.com : eden najstarejših servisov ki poleg bloga nudi tudi možnost izdelave spletne strani. Vse seveda brezplačno.
  • Weblog.comhttp://weblog.com : servis se predstavlja z dobro podporo gostovanja in enostavnost uporabe.
  • Sosblog.com - http://www.sosblog.com : ta stran vam poleg bloga nudi možnost postavitve foruma
  • Wordpress.com - http://wordpress.com : ena najbolj razširjenih blogerskih platform, ki je doživel kulten status. Odraža ga močna prilagodljivost in je odprtokoden. Blog, ki ga pravkar berete poganja Wordpress :)

Omeniti velja še LiveJornual in MyOpera ki sta tudi zelo priljubljena blog servisa.

Če vam zgoraj našteti ne odgovarjajo najbolje lahko v Google vpišete “create free blog”, ki vam trenutno vrne 285,000,000 rezultatov. Nedvomno boste našli enega, ki bo ustrezal vašim potrebam.

Pa veliko dobrih objav! :)

Posted on 14.07.10 by admin, under internet, splet.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :