Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Izbrati logotip za podjetje je vse prej kot enostavno

logotipiObstaja veliko mnenj o logotipih – njihov namen, in tisto, kar naredi uspešno logo design. Nekateri verjamejo, da bi morali biti vsi logotipi biti preprosta ikona, kot sta bili Cisco, McDonalds, ali zvezna država, torej čimanjša zahtevnost in brezčasnost. Drugi raje prisegajo na ilustrirane logotipe, ki pripovedujejo zgodbo o podjetju in kaj počne, kot Starbucks in KFC. Mogoče vam težijo k tipografskim logotipom, ki spodbujajo le ime podjetja, kot sta Verizon ali CNN. Morda celo mislijo najbolj nepozabni logotipi so tisti, ki vsebujejo samo shed črk, kot so Nike in Apple. Kakorkoli, vsak ima svoje logo občutek.

Torej, kako izbrati pravo logotip za vaše podjetje? Kaj je vaše podjetje počne? Katere izdeleke ali storiteve prodaja? Kako se želi prikazati drugim? Prijazen? Profesionalen? Kje boste uporabili svoj logotip? Vizitke, spletna stran in blog, mogoče billboard?

Poslovanje ena na ena z izdelovalcem predvideva tono koristi, ki jih je stran 99designs ne more zagotoviti, in obratno. Tesno delo z enim oblikovalec na logo projekt običajno omogoča boljše obveščanje, več odprtosti, ko gre za ideje in koncepte, in kar je najpomembneje, kakor tudi končni izdelek, dolgotrajno poslovno razmerje. Na splošno je zadeva veliko bolj osebna.

Natečaji spletne strani, kot 99designs.com so manj osebni, ampak lahko zagotovi številne koncepte. To vam omogoča, da zastavlja vprašanja skupine potencialnih oblikovalcev – kot tudi povratne informacije pridobijo in prejemajo konceptov – na način, ki delajo z enim oblikovalec nikoli ne bi mogla zagotoviti v tako kratkem času in na po tako nizki ceni. Slaba stran je, da obstaja dodatno raven tveganja za dejavnik.

Učinkovito logotipi prihajajo iz grafičnih oblikovalcev, ki so kreativni, komunicirajo tudi z vami, in razumejo vaše podjetje. Kot lastnik podjetja, bi tudi vi morali biti pristojni komunikator, in zaupati vašem oblikovalcu, ter biti pripravljeni plačati za strokovno delo logo design-a. Ali je vredno denarja? Vsekakor.

In še obrtniki masovne produkcije logotipov : 99designs – logotipi

Posted on 07.05.10 by admin, under ostalo.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :