Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Igračarski telefon PlayStation/Ericsson bo tekel na Android OS?

Na dan so pricurjale spet nove govorice o hibridnem igračarskem telefonu SonyErricson : PlayStation. Sony naj bi trenutno delal na igračarskem telefonu ki naj bi izgledal kot križanec med Samsung Captivate in PlayStation Portable – PSP Go. Grajen naj bi bil podobno kot PSP (drsni ekran, ki skrije kontrole), touchpad na mestu joysticka, zaslon (3.7″ – 4.1″), kamera z 5 megapiksli, vse skupaj pa naj bi poganjal procesor Snapdragon pri 1Ghz. Telefon naj bi imel označbi Xperia in PlayStation.

To ni prva splavitev novic o tem telefonu, potihem je bil omenjen že marca 2010. Kar je tukaj popolna novost je, da bo telefon poganjal Googlov operacijski sistem Andorid OS. Tekel naj bi na verziji 3.0 operacijskega sistema s kodnim imenom Gingerbread.

Zaenkrat novica spada pod velik vprašaj, vsaj kar se tiče podrobnosti, vendar glede na trenutno stanje igrčarskih mobilnih telefonov kjer na trgu prevladuje Apple, je odziv Sony-a na nek način pričakovan. Vendar pri tem velja omeniti še Google, ki bi vsekakor pridobil velik delež in pretvoril svoj Android OS v spodobno igračarsko platformo, kar bi ga postavilo ob bok Apple iOS. Datum izida pa naj bi bil še to leto. Bomo videli :)

Več si lahko preberete na : http://www.engadget.com/2010/08/11/exclusive-sony-ericsson-to-introduce-android-3-0-gaming-platfor/

Posted on 12.08.10 by admin, under računalništvo, tehnologije.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :