Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

HTML5 video nadomestil Adobe Flash Player?

HTML 5 video proti Adobe Flash predvajalnikuYouTube ima nekaj slabih novic za tiste, ki ste upali da strani Flash Video kmalu končal v jarku zgodovine spleta, nadomestil pa ga bo HTML 5 video. To naj se po trditvah video velikana Youtube nebi zgodilo še pravkmalu – Youtube Blog.

Na blogu pojasnujejo zakaj HTML5 video trenutno ne izpolnjuje vseh potreb spletnega mesta kot je YouTube.

Nastajajočih HTML5 standard, ki so ga mogoče hitro sprejeli novi brskalnik proizvajalci in razvijalci, ponuja vgrajen video predvajalnik in animacijsko orodje, ki ne zahtevajo Adobe Flash plug-in / vtičnikov. Kljub temu, da HTML5 osnoven video predvajalnik, nima veliko dodatnih funkcij, ki jih iz strani YouTube, Vimeo in Hulu trenutno potrebujejo in uporabljajo predvajalnike grajene na Adobe Flash platformi.

Če bi tako želeli preklopiti na čisti video HTML5 bi pomenilo da bi YouTube moral opustiti funkcije, kot so dinamično kontrola kakovosti in video možnosti, ki uporabnikom omogočajo skok na določene točke videa.

Na servisu YouTube, poteka poizkusno predvajanje videa preko HTML5 že dobro leto, in je še vedno možnostna izbira za tiste, ki se hočejo izogniti Flash. Strani tudi še naprej servira surovi H.264 format video posnetkov za mobilne naprave, kot so iPad, vendar ne pričakujte glavne različice brskalnika za YouTube, da bi enake spremembe.

Posted on 13.07.10 by admin, under splet.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :