Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Hitro širjenje virusa – Here You Have

Škodliva programska koda - virus“Novi” škodljivec imenovan “Here You Have” se je uspešno razširil preko e-pošte velikih podjetij kot so AIG, NASA, Procter & Gamble, Comcast, Disney in celo Google. Pri omenjeni škodljivi programski kodi gre za črva (podrazred virusa), ki se širi s pobiranjem poštnih naslovov okuženega računalnika. Hitrost širitve pripisujejo naslovu “Here You Have- tukaj imaš”. V elektronski pošti, ki jo je uporabnik prejel je poleg sporočila še priponka v PDF ali WMV.

Ameriški SecureWorks naj bi v kodi odkrili sled,  uporabniško ime “iraq_resistance” in sledi naj bi vodile v Libijo – Libya. Odgovorni naj bi bili za več takšnih poskusov napada zadnjih nekaj let. Celotna zadevo pa naj bi označili kot nekakšen elektronski “jihad”.

Internetni terorizem gor ali dol, tudi v tem primeru se je spet izkazalo kako slaba je varnostna politika velikih korporacij, ki naj bi na tem področju imela dovolj izkušenj in znanja za preprečitev takšnih “že videnih – zastarelih” metod napada.

Za naivnost ljudi žal še ni razvitega antivirusnega programa. Ne odpirajte torej pošte, ki se vam zdi sumljiva ali nepoznana in ne zanašajte se vedno na zaščitno programsko opremo.

Varno e-poštanje!

Vir: http://abcnews.go.com/Technology/virus-mail-spreads-online/story?id=11596433

Posted on 12.09.10 by admin, under internet, računalništvo, splet, tehnologije.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :