Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Dan za izbris iz Facebook-a profila (računa)

Izbris Facebook Računa31.5.2010 je po mnenju in navedba spletne strani – quitfacebookday.com, dan ko bi mogli uporabniki socialne mreže Facebook, izbrisati svoj račun. Vzrok je seveda neupoštevanje zasebnosti uporabnikov in spreminjanje pogojev uporabe – terms of service ali TOS, ki so ga mediji že dovolj glasno predstavili (razen če niste popolnoma izolirani od spletnih novic). Februarja 2009, je Facebook s svojim popravkom pogojev uporabe (ki je sedaj že dosega dolžino dokumenta ameriške ustave), dvignil množice ko je vrinil stavek, da si lastijo vaše podatke (se pravi vse kar ste v tem računu ustvarili vključno s slikami) tudi po izbrisu vašega profila.

Politika zasebnosti na Facebook-u vsebuje 50 različnih nastavitev, 170 različnih možnosti in vsebuje skoraj 6.000 besed. Facebook trdi, da je več možnosti, nujno in potrebeno za uporabnike, ki želijo popoln nadzor nad svojo nastavitvami zasebnosti.

Rojstvo nove kampanije QuitFacebook.com

V času pisanja ima QuitFacebookDay.com le nekaj manj kot 25.000 prijav. V primerjavi z števliom trenutno registriranih uporabnikov je to 0,006 %.
Za mnoge ljudi jeFacebook internet. QuitFacebookDay.com trdi, da imajo na izbiro prehod na strani, kot so Twitter, Flickr, Orkut. Obstaja verjetno še veliko drugih možnosti, vendar bi lahko prepričali vse vaše prijatelje da začnejo uporabljati druge servise?

Zavedati se treba, da je Facebook omrežje s publiciteto javnega objavljanja, kar pomeni, da karkoli objavljate (pa naj gre za javno ali zasebno objave), se do teh podatkov, da dokopati. Lep pokazatelj so zavarovalnice (v ameriki), ki se odločajo, da bodo ljudem, ki uporabljajo Facebook računale višjo premijo zavarovanja hiše.
Vzrok je seveda, da ljude konstantno posodabljajo svoj status, ki včasih razkriva njihovo lokacijo, kar predstavlja velik potencial za hišne vlomilce. Veliko primerov, pa tudi potrjuje, da delodajalci pri iskanju “pravega” za zaposlitev, preverijo tudi vaše spletne profile. Dostopnost informacij je vsekakor na vrhuncu.

Osnovno pravilo bi moglo biti jasno : če ne želite vaših informacije deliti javno, jih ne objavljajte na internetu. To velja še posebej za servise, kjer je deljenje informacij prav temelj celotnega sistema.

Torej, imate namen izbrisati Facebook profil? …pustite komentar :)

Posted on 31.05.10 by admin, under splet.

One Comment to “Dan za izbris iz Facebook-a profila (računa)”

[...] enem prejšnji objavi, na temo izbris Facebook profila (vzrok – politika zasebnosti), je bilo govora o ustanovljeni kampaniji Quitfacebook.com. Ker se je iz strani obiskovalcev bloga [...]

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :