Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Brezplačna izdelava spletne strani in njen učinek

Kar nekaj ponudnikov internetnih storitev ponuja ali oglašuje servis brezplačna izdelava spletnih strani. Torej storitev, kjer vam podjetje spletno stran izdela povsem zastonj? Sliši se predobro, da bi bilo resnično, in vendar je neresnično :)

Za takšnim oglaševanjem v večini primerov stojijo sistemi, ki vam ponujajo možnost da svojo spletno stran izdelate sami z vnaprej pripravljenimi predlogami in nato izdelano “brezplačno stran” poplačate z višjo ceno gostovanja + registracijo domene. Kaj je torej tukaj brezplačnega?

  1. Izdelava strani strani vsekakor ne, saj si jo morate izdelati sami (dodatno delo za vas) in končen rezultat zna biti vprašljiv.
  2. Kolikšen učinek ima vnaprej pripravljena predloga (ki jo lahko koristi več naročnikov) na vašo prepoznavnost na spletu?

Glede nato, da se naročnik za strokovno usposobljena podjetja odločijo iz razlogov kot so: poznavanje področja, izkušnje, želja po učinkovitem in dobičkonosnem izdelku, podpora in svetovanje, vzdrževanje itn., so za takšne storitve verjetno tudi pripravljeni plačati.

Predstavljajte si torej oglas: brezplačna izdelava tatoo-ja. Podjetje pa bi vam poslalo potrebno orodje in material za poslikavo. Verjetno bi rekli, da gre za zavajujoče oglaševanje.

Bi si torej narisali tatoo samo zato da ga imate?

Posted on 26.09.10 by admin, under internet, ostalo, splet.

2 Comments to “Brezplačna izdelava spletne strani in njen učinek”

[...] preko kakšnega brezplačnega servisa izdelamo že v dobrih 10 min, s tem pa seveda ne merim na brezplačno izdelavo strani kot je nekateri imenujejo. Vendar takšna stran ponavadi ne naredi čudežev pri povečanju [...]

#2 Posted by Ursa Zimmer (07.10.11 at 04:30 )

#1 Posted by » Izdelovanje spletnih strani za podjetja – kaj potrebujemo? (17.06.11 at 19:34 )
+1

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :