Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Brezplačen pregledovalnik slik: FastStone Image Viewer

program za ogled slik - Windows Še eden program, ki po mojem okusu sodi med nujno orodje za operacijski sistem Windows. Pregledovalnik in organizator slik FastStone Image Viewer. Na voljo imamo brezplačno (za osebno rabo, izobraževanje) ali komercialno različico. Vsi ki imate trenutno Windows Photo Viewer (prednaložen) za ogled slik, odeskajte na : http://www.faststone.org/download.htm.

Tukaj je le nekaj razlogov zakaj:

  • Omogoča podporo ogleda vseh najbolj razširjenih formatov BMP, JPEG, JPEG 2000, animiran GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO, TGA.
  • Sličice (thumbnails) prikazuje z res pospešeno hitrostjo.
  • Brezizgubno obračanje JPEG slik.
  • Primerjava do 4 slike na enkrat
  • Osnovni urejevalnik slik za spreminjanje velikost, obrezovanje, barvna korekcija, odstranjevanje rdečih oči
  • Prenos in organizacija slik iz fotoaparatov

Poleg naštetih ima program še cel kup možnosti za prilagoditev in se izkaže kot naslednik včasih najbolj popularnega ACDsee-ja.
Povrhu pa je še brezplačen. Ocena programa moje mnenje še dodatno potrdi. Na spletni strani ima FastStone še program za zajem slik na zaslonu (FastStone Capture)  in še dva programa za obdelavo slik, vendar sodijo med plačljive shareware različice. Vse kar bi mogoče nekateri uporabniki lahko šteli pod minus je:  nima podpore za slovenski jezik. Vendar naj bi se v bližnji prihodnosti tudi to spremenilo. Še veliko takih brezplačnih programov bi! :)

Posted on 07.10.10 by admin, under ostalo, programi, računalništvo.

Komentiraj objavo
Varnostna koda (obvezno) :