Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Archive for October, 2010

Je vaša spletna stran izginila iz rezultatov iskalnika?

Višje uvrstitve v iskalnikihVsekakor se dogaja in ni nikakršna novost, da lahko spletna stran delno ali popolnoma izgine iz rezultatov iskalnika. Konkretneje iz rezultatov iskalnika Google (ostali tekmeci npr. Bing, takšnega filtriranja zaenkrat ne izvajajo).

  • Delno: lahko bi rekli, da je vaša spletna stran bila včeraj na prvi strani, naslednji dan pa se pojavila na tretji (more…)

Posted on 23 October '10 by admin, under internet, optimizacija za iskalnike, splet. No Comments.

Pohitritev zagona sistema Windows – 1.del

Kako pohitriti nalaganje sistema Windows? Se po nažigu računalnika lahko odpravite na kavo, med tem ko čakate da se vam sistem naloži? Vse prevečkrat se srečujem z računalniki, ki jim zagon sistema traja 2x ali celo 3x dlje od normalnega. Ni treba, da je temu tako. V naslednjih nekaj objavah vam predstavim nekaj nasvetov kako pohitriti zagon vašega sistema. (more…)

Posted on 16 October '10 by admin, under ostalo, programi, računalništvo, tehnologije. No Comments.

Kako ustvariti Gmail račun – elektronska pošta

Kako ustvariti gmail elektronski naslov - pošta Kar nekaj obiskovalcev (ne boste verjeli) se zadnje čas sprašuje kako ustvariti Gmail račun za uporabo elektronsko pošto. Predal za elektronsko pošto ni potrebno ustvarjati posebej. Ko ustvarite Google Accounts – Google račun, boste s tem dobili dostop do skoraj vseh servisov, ki jih Google nudi brezplačno. Med njimi je tudi elektronska pošta. To pomeni, da lahko z ustvarjenim račun uporabljate YouTube, izdelate svoj blog – Blogger.com, spletno stran, se prijavljate v spletne strani, ki omogočajo prijavo z Google računo, ipd. (more…)

Posted on 12 October '10 by admin, under internet, splet. 4 Comments.

Brezplačen pregledovalnik slik: FastStone Image Viewer

program za ogled slik - Windows Še eden program, ki po mojem okusu sodi med nujno orodje za operacijski sistem Windows. Pregledovalnik in organizator slik FastStone Image Viewer. Na voljo imamo brezplačno (za osebno rabo, izobraževanje) ali komercialno različico. Vsi ki imate trenutno Windows Photo Viewer (prednaložen) za ogled slik, odeskajte na : http://www.faststone.org/download.htm. (more…)

Posted on 7 October '10 by admin, under ostalo, programi, računalništvo. No Comments.

AOL je ukinil novičarsko spletno stran Propeller

novičarska stran povezave AOL je Propeller odkupil od tedaj še obstoječega podjetja Netscape, leta 2006 z namenom, da bi ogrozil tedaj uporabniško cvetoči Digg.com. Kot kaže mu v vseh teh letih ni uspelo pridobiti željenega števila uporabnikov. AOL je prav tako odkupil TechCrunch blog kateremu trenutno posveča največ pozornosti. Problem na tem področju pa ima prav tako Ask.com, ki v bo novembra zaprl svoj novičarski RSS agregator Bloglines. (more…)

Posted on 2 October '10 by admin, under internet, splet. No Comments.