Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Archive for September, 2010

Brezplačna izdelava spletne strani in njen učinek

Kar nekaj ponudnikov internetnih storitev ponuja ali oglašuje servis brezplačna izdelava spletnih strani. Torej storitev, kjer vam podjetje spletno stran izdela povsem zastonj? Sliši se predobro, da bi bilo resnično, in vendar je neresnično :)

Za takšnim oglaševanjem v večini primerov stojijo sistemi, ki vam ponujajo možnost da (more…)

Posted on 26 September '10 by admin, under internet, ostalo, splet. 2 Comments.

Oglasne pasice – velikosti spletnih oglasov – bannerji

oglasi na spletu - spletne pasice bannerji
Oglasne pasice ali spletno oglaševanje z oglasnimi pasicami – web banner-ji
sodi med eno izmed najstarejših in popularnejših oblik oglaševanja na spletu. Takšna oblika oglasa temelji na “vgradnji” oglasa v spletno stran. Delujejo na podobni način kot klasično oglaševanje, torej oglaševanja produktov in storitev. Vsebina oglasa skuša tekstovno in grafično privabiti pozornost obiskovalca in mu predstaviti nekaj razlogov zakaj bi izbral ta izdelek ali storitev. Prednost takšenga oglaševanja je, da lahko doseže točno določeno ciljno publiko okoli katere je sestavljena oglaševalska kampanija. (more…)

Posted on 22 September '10 by admin, under internet, računalništvo, splet. No Comments.

Yahoo – Vpis spletne strani v iskalnik

Kako vpisati spletno stran v iskalnik Kar nekaj obiskovalcev je zadnje čase spraševalo kako lahko svojo spletno stran vpišejo v iskalnik Yahoo? Nekaj dni nazaj je bilo govora o že dolgo načrtovani navezi Bing-Yahoo. Iskalnik Yahoo tako “po novem” poganja Microsoft-ov iskalnik Bing. Za vpis strani v iskalnik Yahoo je tako najbolje da se na vpis odpravite kar direktno v Bing.

Posted on 17 September '10 by admin, under internet, splet, tehnologije. No Comments.

Hitro širjenje virusa – Here You Have

Škodliva programska koda - virus“Novi” škodljivec imenovan “Here You Have” se je uspešno razširil preko e-pošte velikih podjetij kot so AIG, NASA, Procter & Gamble, Comcast, Disney in celo Google. Pri omenjeni škodljivi programski kodi gre za črva (podrazred virusa), ki se širi s pobiranjem poštnih naslovov okuženega računalnika. Hitrost širitve pripisujejo naslovu “Here You Have- tukaj imaš”. V elektronski pošti, ki jo je uporabnik prejel je poleg sporočila še priponka v PDF ali WMV. (more…)

Posted on 12 September '10 by admin, under internet, računalništvo, splet, tehnologije. No Comments.

Organizacija datotek za Windows

urejevalnik in organizator datotek na disku V času dos-a je prevladoval Norton Commander. V času Windows 95, 98 in XP je bil prisoten Windows Commander (od 2002 naprej – Total Commander). Po devetih mesecih uporabe lahko rečem, da sem našel orodje, ki bi mogla biti obvezna oprema operacijskega sistema Windows X. Ime mu je Free Commander. Free zato, ker je brezplačen. Kaj sploh z njim početi? (more…)

Posted on 3 September '10 by admin, under ostalo, računalništvo. No Comments.