Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Archive for August, 2010

Gmail kot orodje za spam

Ta tedn je bil v poštnem servisu Gmail odkrit hrošč, ki je pošiljal duplikate uporabnikovih poslanih sporočil. V nekaterih primerih celo neprestano po več dni. Zelo neprijetno, posebej za poslovne uporabnike te aplikacije.

Hrošča je okusilo nekaj manj kot 2,5% vseh uporabnikov Gmaila (okoli 176 milijonov). Predvsem so (more…)

Posted on 29 August '10 by admin, under internet, splet. No Comments.

Iskalnik Yahoo se je poslovil – Microsoft in Yahoo združila moči

Sodelovanje podjetja Yahoo in Microsoft Iskalnik Yahoo je končal z vgradnjo iskalnika Bing v svoj sedaj Yahoo portal :) . Podjetji sta prepričani, da bosta s skupnimi močmi lažje resneje “ogrozili” prevlado spletnega velikana Google. Po objavljenih podatkih naj bi si Yahoo in Bing sedaj skupaj lastila 28% iskalnega tržnega deleža, med tem ko iskalnik Google obvladuje zavidljivih 66%.

Posted on 25 August '10 by admin, under internet, splet. 1 Comment.

Izpis rezultatov iskanja v živo – Google Live Search

Search as you type - new google features Search As You Type (neuradno ime), je ena izmed novosti ki jo trenutno testira Google. Za iskanje tako ni potrebo pritiska tipke ‘Enter’ ali klika na predlagan izpis rezultatov. Iskanje v živo deluje nekako tako kot iskanje datotek v operacijskem sistemu Windows 7. Tako vam med tipkanjem, pod okencem za iskanje že prikazuje rezultate iskanja. (more…)

Posted on 22 August '10 by admin, under internet, računalništvo, splet, tehnologije. No Comments.

Resničen razlog za opustitev podpore Internet Explorer 6?

chrome proti internet explorer - youtube Kot ste verjetno zasledili, je video portal Youtube, na veliko oznanjal opustitev podpori brskalniku Internet Explorer 6 – IE6. Brskalnik IE6 je star že skoraj 10 let, poln varnostnih lukenj in sploh nočna mora vsakega oblikovalca spletnih strani. Vendar za vsem tem stoji malce bolj premišljena poteza Googla (kot verjetno veste je podjetje Google lastnik portala Youtube). (more…)

Posted on 16 August '10 by admin, under internet, splet. No Comments.

Igračarski telefon PlayStation/Ericsson bo tekel na Android OS?

Na dan so pricurjale spet nove govorice o hibridnem igračarskem telefonu SonyErricson : PlayStation. Sony naj bi trenutno delal na igračarskem telefonu ki naj bi izgledal kot križanec med Samsung Captivate in PlayStation Portable – PSP Go. (more…)

Posted on 12 August '10 by admin, under računalništvo, tehnologije. No Comments.

Kateri je najboljši antivirus program?

preizkus najbolšega antivirus programaVarnost na spletu. Zanimivo je včasih poslušati mnenja “izkušenih” uporabnikov spleta glede antivirusne programske opreme. Nekateri prisegajo na Avast, drugi na AVG, spet tretji na NOD32, kakorkoli, vsak ima svoj najboljši antivirus program. Obstajajo tudi taki, ki se uprajo trditi, da antivirusnega programa sploh ne rabijo. Menijo namreč, da točno vedo kaj počnejo in jim je antivirusni program povsem odveč. Verjamem, da takšni “strokovnjaki”, ne uporabljajo računalnik (PC + Windows) v službene namene in na njem ne hranijo podatkov starih več kot eno leto. (more…)

Posted on 8 August '10 by admin, under internet, računalništvo, splet, tehnologije. 2 Comments.

Brezplačne ikone za spletno stran – ročno risane

brezplačne spletne ikone ročno risane Na spletu lahko najdete brezplačne ikone vseh vrst za popestritev vaše spletne strani, pa tudi profesionalno oblikovane ikone niso izvzete. Ikone so ponavadi v vlogi predstavitve nekega produkta, servisa ali zgolj element uporabniškega vmesnika, ki omogočajo predstavo določene informacije v “skrčeni” obliki. Ikone omenjene v tej objavi pa so nekaj posebnega, ker so ročno izdelane (ročno risane) in dajejo prav umetniški pridih v primerjavi z ostalimi 3D ikonami, ki so plod miškinega klika in grafičnega programa (industrijsko oblikovanje). (more…)

Posted on 3 August '10 by admin, under splet. No Comments.

Simulacija vremena v aplikaciji Google Earth

simulacija vremena na google earth 3d Zadnja verzija Google Earth – 3D zemljevida, je sedaj obogatena z realno-časovnim prikazovanjem vremena (sneg, dež), na določenih predelih sveta. Za ogled je potrebno omogočiti plast oblakov “cloud layer”, in nato približati (zoom) lokacijo kjer dežuje ali pada sneg.

Trenutno Google Earth simulira vreme samo v določenih ozemljih Severne Amerike in Evrope. Trenutno žal še ni podatkov, kdaj in kje bo omenjea možnost omogočena še za druge predele sveta. Za popoln pregled česa je zmožna aplikacija, vklopite radarsko plast “radar layer”.

Posted on 1 August '10 by admin, under ostalo. No Comments.