Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Archive for July, 2010

Testiranje velikosti spletne strani

locljivost spletne strani - testiranje resolucije Kadar izdelujemo novo spletno stran, je eden izmed pomembnih opravil tudi tesitranje prikaza na različnih zaslonih s čimer moramo zagotoviti pravilen prikaz na različnih napravah.  Že sam preboj mobilnih telefonov na spletu in povečana uporaba prenostnih računalnikov je dovolj velik razlog za testiranje prikaza spletne strani na različnih zaslonih in, da mora biti vaša spletna stran “prirejena” za različne ločljivosti. (more…)

Posted on 29 July '10 by admin, under internet, računalništvo, splet. No Comments.

Se najem spletne strani ali trgovine izplača?

Se vam najem spletne strani izplača?V ekonomsko ne najbolj ugodnem času, ko je pretok denarja nujen za obstanek in razvoj gospodarstva, obstaja kar nekaj prednosti, ki so jih podjetja deležna v primeru, da se odločijo za najem internetne strani ali trgovine. Najem storitev, omogoča majhnim in velikim podjetjem, da pridejo do svoje prisotnosti na internetu z zelo majhnim začetnim vložkom. (more…)

Posted on 25 July '10 by admin, under internet. No Comments.

Posodobljen iskalnik slik – Google Images

Iskalnik slik - Google Images posodobljen Google je na svojem uradnem blogu z objavo Google Images present a nicer way to sufr visual web oznanil, da je bil iskalnik slik deležen posodobitve. Marissa Mayer (Google inc.) je z BBC povedala, da je njihov iskalnik slik na internetu uporabljen več kot bilijonkrat na dan. To je kar lepa številka, zato se odločili, da bodo iskalniku dodali nekaj prijemov, ki bi izboljšali uporabniško izkušnjo in iskanje naredili bolj napredno. (more…)

Posted on 23 July '10 by admin, under splet. 3 Comments.

The display driver has stopped working and has recovered – Windows 7 & Vista – Solution FIX

ATI driver solution fix - Windows 7 / Vista

There is this annoying message “The display driver has stopped working and has recovered” that appeared every time i was watching video. I knew it wont stop itself, so it was time to find a solution…and then bummer! There is loaded web with sites on this topic with discussion how to fix this, but very few (you must go very deep in SERP) are out there who are explaining what the actual problem is. (more…)

Posted on 21 July '10 by admin, under računalništvo, tehnologije. No Comments.

Kako izbrisati Facbook profil / račun? – vodič po korakih

Potrdite izbris facebook profil V enem prejšnji objavi, na temo izbris Facebook profila (vzrok – politika zasebnosti), je bilo govora o ustanovljeni kampaniji Quitfacebook.com. Ker se je iz strani obiskovalcev bloga opazilo povečano zanimanje za popoln izbris / odstranitev svojega facebook računa / profila, je vodič na to temo povsem na mestu. (more…)

Posted on 16 July '10 by admin, under splet. No Comments.

Kje in kako ustvariti (postaviti) blog – brezplačno

kako usvariti blog - brezplačnoVsi ki bi želeli svoje misli, ideje, novice ali kakšne druge informacije deliti s spletom lahko to danes storite lažje kot kdaj koli prej.  Splet je dobesedno preplavljen z brezplačnimi servisi, ki vam omogočajo postavitev svojega bloga. Blog ali slovensko – spletni dnevnik se izkaže kot za zelo močno informacijsko orodje, saj za razliko od spletne strani, ki nima spodobnega CMS sistema za urejanje vsebin omogoča prav to – hitro in enostavno objavo vsebin na splet.
(more…)

Posted on 14 July '10 by admin, under internet, splet. No Comments.

Hekerji napadli Youtube

youtube so napadli hekerjiHekerji so napadli portal YouTube in uporabnikom čez vikend obisk oteževali z pop-up okencami, preusmerjanjem obiskovalcev na strani z pornografskimi vsebinami in onemogočali komentiranje video vsebin. Google pravi, da je odkril napako v kodi in jo že odpravil. (more…)

Posted on 13 July '10 by admin, under internet. No Comments.

HTML5 video nadomestil Adobe Flash Player?

HTML 5 video proti Adobe Flash predvajalnikuYouTube ima nekaj slabih novic za tiste, ki ste upali da strani Flash Video kmalu končal v jarku zgodovine spleta, nadomestil pa ga bo HTML 5 video. To naj se po trditvah video velikana Youtube nebi zgodilo še pravkmalu – Youtube Blog.

Na blogu pojasnujejo zakaj HTML5 video trenutno ne izpolnjuje vseh potreb spletnega mesta kot je YouTube.

(more…)

Posted on 13 July '10 by admin, under splet. No Comments.

Zakaj je prenova ali nadgradnja (posodobitev) spletne strani potrebna?

Pravijo, da so resnično dobre stvari brezčasne. Ko bi vsaj lahko to rekli za spletne strani. Od rojstva Web 2.0 spleta, ki je prinesel pametnejše aplikacije, naprednejše in prijaznejše uporabniške vmesnike, privlačnejše in minimalistično usmerjene podobe strani, in kar je za nas razvijalce najpomembneje – standardizacijo odprtokodnih tehnologij.
Trendom je potrebno slediti, saj nas v nasprotnem primeru povozi čas. Marsikatero podjejte se zaveda, da je napočil čas za prenovo, nadgradnjo / posodobitev ali izdelavo povsem nove strani. Poglejmo torej, kdaj in zakaj je takšnen ukrep nujen.

(more…)

Posted on 7 July '10 by admin, under splet. No Comments.

Izdelava internetnih strani ki prodajajo

Internetne strani ki prodajajoNajvečja napaka, ki jo “spletno neizkušena” podjetja ponavadi naredijo je, da slepo zaupajo izdelavo nekomu, ki se predstavlja kot najcenejša ali zelo poceni rešitev za vašo internetno predstavitev / prodajo. Na spletu je tako zaslediti izdelovalce spletnih strani, ki na svoji strani poleg montaže kuhinjske opreme in prodaje pohištva ponujajo tudi storitve kot so izdelava internetnih strani. Tudi preko brezplačnih servisov tipa Izdelava internetnih strani z google sites. Meni je takšna stran enostavno polepšala dan, in so mi takšna dejanja povsem razumljiva, ali pač ne :) (more…)

Posted on 6 July '10 by admin, under internet. No Comments.