Yii Framework PHP development blog

Izdelava internet strani Weblog.

Archive for May, 2010

Dan za izbris iz Facebook-a profila (računa)

Izbris Facebook Računa31.5.2010 je po mnenju in navedba spletne strani – quitfacebookday.com, dan ko bi mogli uporabniki socialne mreže Facebook, izbrisati svoj račun. Vzrok je seveda neupoštevanje zasebnosti uporabnikov in spreminjanje pogojev uporabe – terms of service ali TOS, ki so ga mediji že dovolj glasno predstavili (razen če niste popolnoma izolirani od spletnih novic). (more…)

Posted on 31 May '10 by admin, under splet. 1 Comment.

Phishing napad preko zavihkov / tabs

Nova metoda ribarjenja - phishing

O običajnem phishing – ribarjenju napadu smo že pisali in tudi nekaj povedali. Tokrat se je pojavila nova metoda, ki deluje malce drugače in zelo prebrisano.
Izognete si ji lahko samo če ste dovolj dosledni. Tradicionalnim phishing napadi se je razmeroma enostavno izogniti, samo pač ne klikate na povezave v sumljivih e-pošte (ali, za res paranoične, kater koli e-mail).

(more…)

Posted on 29 May '10 by admin, under internet. No Comments.

Microsoft Office online – pregled spletne pisarne

Microsoft Office Online - pisarna na internetuDocs.com je ponudil spletno različico Microsoft-ove pisarne : Word, Excel in PowerPoint. Sistem je na voljo vsakomur ki ima Facebook račun. Namen je skupna raba dokumentov in sodelovanje s prijatelji in kolegi. Aplikacije so beta izdelke, zato verjetno ni treba posebej poudarjati, da jih ne uporabijo za kakšno pomembno delo ali, če boste to storili, je izdelava kopije vseh dokumentov, ki jih ustvarite nujna. (more…)

Posted on 28 May '10 by admin, under splet. No Comments.

Zakaj vpis spletne strani v imenike?

Vpis v tuje in slovenske imenike - seznamVsaka spletna stran rabi prisotnost za doseganje željene publike. Prisotnost lahko dosežemo z promocijo spletne strani na dva načina – z denarjem ali brez :)
Se pravi, lahko oglašujete (ponavadi plačljive storitve) in si tako zagotovite pozornost ali pa se odpravite po orodja, ki so vam na voljo in se z njimi prebijate, ki vas stanejo samo vaš čas. Zanimajo nas predvsem slednja, konkretneje spletni imeniki. (more…)

Posted on 19 May '10 by admin, under internet. 1 Comment.

Firefox 4 bo dobil povsem nov motor

Firefox4 - logotipTrenutno lahko razvoj novega brskalnika Firefox 4 spremljate na : http://nightly.mozilla.org/ (razvojna različica), vendar
naj bi že prva delujoča beta različica imela uradni izid Junija 2010. Povsem končan Firefox 4 pa naj bi prispel proti koncu 2010. (more…)

Posted on 17 May '10 by admin, under internet. 1 Comment.

Osupljivi posnetki (slike) sonca

slike sonca Vesoljska agencija NASA predstavlja osupljive nove podobe, ki so bili poslani nazaj po svoji Solar Dynamics observatorij (SDO), ki je splovilo v vesolje 11. februarja.
Plovilo je šele na začetku svoj petletne misije, ki bo pomagala znanstvenikom izvedeti več o dinamičnih procesih v našem soncu in njegovo vloge ki jo igra v atmosferski kemiji Zemlje in podnebja. Multivalovna skrajno ultravijolična (multiwavelength extreme ultraviolet) podoba sonce, ki jih SDO poslal 30. marca. Napačne barve označujejo različne temperature plina.

Več lahko izveste o misiji izveste na : http://www.nasa.gov/mission_pages/sdo/news/first-light.html

Posted on 8 May '10 by admin, under ostalo. No Comments.

Google v malce spremenjeni obliki

google nova oblika - new design 5.5.01 vas je Google pričakal v spremenjeni obliki. Prišlo je do manjših spremembe po sumljivem vzoru Microsoftovega iskalnika Bing.
Je Google začel resno jemati svojega edinega resnega konkurenta, ki si trenutno deli 16% iskalniški delež?
(more…)

Posted on 8 May '10 by admin, under internet. No Comments.

Internet Explorer 9 – predogled

Prototipna različica IE9 veliko boljšaMicrosoft je izdal prvo posodobitev za svoj Internet Explorer 9 – demo različice. Najnovejšo verzija prinaša nekatere izboljšave, hitrost, podporo standardom, in strojno pospeševanje HTML5 funkcij. (more…)

Posted on 7 May '10 by admin, under internet. No Comments.

Izbrati logotip za podjetje je vse prej kot enostavno

logotipiObstaja veliko mnenj o logotipih – njihov namen, in tisto, kar naredi uspešno logo design. Nekateri verjamejo, da bi morali biti vsi logotipi biti preprosta ikona, kot sta bili Cisco, McDonalds, ali zvezna država, torej čimanjša zahtevnost in brezčasnost. Drugi raje prisegajo na ilustrirane logotipe, ki pripovedujejo zgodbo o podjetju in kaj počne, kot Starbucks in KFC. Mogoče vam težijo k tipografskim logotipom, ki spodbujajo le ime podjetja, kot sta Verizon ali CNN. Morda celo mislijo najbolj nepozabni logotipi so tisti, ki vsebujejo samo shed črk, kot so Nike in Apple. Kakorkoli, vsak ima svoje logo občutek.
(more…)

Posted on 7 May '10 by admin, under ostalo. No Comments.

Razlika med iskalnikom in brskalnikom

Vodilni na trguPred kratkim, je bil objavljen prvi del opis razlike med iskalnikom in brskalnikom. Namen je bil na enem mestu povprečnim uporabnikom spleta predstaviti včasih zamešana pojma. Prvi del (opis brskalnika), je končan. Vsebuje malce zgodovine, namen in opis trenutno vodilnih brskalnikov. V nadaljevanju pa sledi opis iskalnikov, ki je trenutno še v pripravi. Članek najdete tukaj : opis brskalnika – prvi del

Prijetno branje!

Posted on 7 May '10 by admin, under internet. No Comments.